20:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Lira BK - Ohtana/Aapua FF

På Porsö IP vinner OAFF mot Lira med 3-0 (1-0)
Matchen inleds med ett OA-anfall där John Kalla får ett bra skottläge inne i straffområdet men skottet går utanför. Liras första läge kommer i den 11:e minuten när man får ett bra nickläge dock går bollen klart utanför. Lira får ytterligare en chans när en djupledsboll passerar vårt mittförsvar där en alert Felle är snabbt ute och spelar bollen över sidlinjen. Första halvlek är länge fri från riktiga mållägen och det dröjer till den 38:e minuten innan första målet kommer då Martin Tanos fina frispark från högerkanten når Adam Zingmark som säkert nickar in 1-0 för OAFF. Minuten senare har Johan Svanlöv ett bra skott som målisen kniper. Vi går till paus med 1-0 i en händelsefattig första halvlek där spelet inte stämt till 100%.

Andra halvlek startar med att Marre Tano visar sin fina vänster och når Johan Svanlöv med en fin boll i djupet, Johan kommer fri med målvakten som räddar första skottet men på returen sätter Johan in 2-0 i det tomma målet. Efter målet är det stor OA-dominans där Adam i den 52:a minuten får ett bra läge men åter gör målisen en fin räddning. I den 55:e minuten visar Johan Svanlöv både teknik och kreativitet när han tar sig förbi flera försvarare och ur snäv vinkel får han på ett skott som via målvakten går i ribban. Minuten senare gör Liam Alldén ett upplopp på högerkanten där inspelet når Adam som sätter bollen över ribban. I den 57:e minuten får Nils Kenttä på ett hårt skott som blockeras och på returen dundrar Hector Garcia in 3-0. Johan Svanlöv har sedan läge att utöka ledningen när han stjäl bollen vid kortlinjen och försöker lirka bollen förbi målvakten som dock klarar. Lira kommer sedan med ett av sina sällsynta anfall i andra halvlek där Felle får kasta sig för att knipa skottet. Matchens sista läge får Johan Svanlöv när han får ett utmärkt läge inne i straffområdet men än en gång är målvakten i vägen och matchen slutar 3-0.

Sett över hela matchen är seger helt rättvis där andra halvlek var riktigt bra och segermarginalen hade till och med kunnat vara ett par mål större. I ett stabilt försvar var Liam Alldén lysande med flera magnifika upplopp och inspel. Plus också till Johan Pantzare som spelade säkert som mittback. På mittfältet styrde Hector Garcia det offensiva spelet. Plus till Martin Tano vars fina vänsterfot assisterade till dom viktiga första målen. Framåt var Johan Svanlöv enorm med sitt löpande och hade med lite flyt kunnat göra ytterligare ett par mål. I Lira var målvakten Oskar Lundberg utmärkt och räddade laget från fler baklängesmål. Domare Adam Backlund dömde säkert.
Hörnor: 2-7, Gula kort: 1-0
Laget: Felle - Liam, Johan P, Kotten, Nisse - John, Mäki, Hector, Martin - Johan S, Adam
Avb: Isak, Elias P, Thewin, Sakrin, Bosse